Bostadsgaranti för barnfamiljer

bostadsgarantinf-for-barnfamiljer

Bostadsbristen har gjort det svårare att hitta lägenheter för våra klienter. Varje torsdag har vi därför bostadsletarhjälpen. Lär mer om bostadsletarhjälpen

Ibland har vi tyvärr upplevt att klienterna har gjort sitt bästa men har ändå inte lyckats hitta någon lägenhet. Detta skapar frustration hos både klienter och placerande myndigheter.Vi vill inte att en barnfamilj i denna utsatta situation skall behöva vänta i flera år på ett eget boende. Därför har vi infört bostadsgarantin. Genom bostadsgarantin erbjuder vi förtur till vårt eget lägenhetsbestånd.

Om familjen har samarbetat med oss under placeringen och visat förståelse för hur man sköter sitt boende så garanterar vi familjen ett eget boende inom 12 månader.

Regler

  • Vi måste få reda på om familjen ska omfattas av bostadsgarantin, vanligtvis anmäls detta vid placeringstillfället. Anmäls detta senare, garanterar vi egen bostad inom 12 månader from anmälningsdagen.
  • Bostadsgarantin gäller endast barnfamiljer.
  • Bostadsgarantin gäller om familjen har samarbetat med oss under placeringen och visat förståelse för hur man sköter sitt boende.
Curbo stödjer numera Nattvandrarna i sitt arbete. Nattvandrarna betyder närvaro av trygga vuxna ute på stan under kvällar och helger.
skyddat-boende
Exempel på hur ett skyddat boende kan se ut.

Nyhetsbrev - Lediga platser

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få en uppdatering varje månad hur många boenden vi har lediga just nu.


OBS! Vi skickar inte ut nyhetsbrev till privata epostadresser.