Jourlägenhet för barnfamiljer

Till oss är föräldrar med barn välkomna som behöver en tillfällig bostad. Vi vill erbjuda ett värdigt boende i egen lägenhet för barnfamiljer som hamnat utanför den ordinarie bostadsmarknaden. Vi tar emot placeringar via myndigheter, till exempel en socialtjänst. Syftet med boendet är att hjälpa familjen att komma vidare till ett eget självständigt boende. Under boendetiden stöttar vi familjen kontinuerligt att söka förstahandskontrakt till en egen bostad någonstans i Sverige.

Våra boenden är självhushåll men med ett förstärkt stöd. Klienten skall själv ansvara för matinköp, tvätt, och städning. Tanken med självhushåll är att under så hemlika förhållanden som möjligt ta ansvar för det egna boendet. Vi erbjuder boenden i alla storlekar och husdjur är välkomna.

Våra boenden ligger nära samhällstjänster så som skola, matbutiker med mera. Ibland finns ändå behov av att besöka något som inte finns på orten och vi hjälper då till med transporter. Vi har bland annat en minibuss med 9 platser samt några bilar med 7 sittplatser vardera. Bilarna är utrustade med skyddsanordning såsom babyskydd, bilbarnstol och bälteskudde.

Vi arbetar aktivt med skolan på orten och hjälper klienterna med skolkontakter. På boendet finns lekrum för barnen samt särskilda utrymmen för vuxna för social samvaro.

För dig som placerar hos oss

Vi värnar självbestämmanderätten och den personliga integriteten och behandlar alla klienter med respekt. Vi kräver dock ett samarbete av klienten för att kunna genomföra vårt uppdrag. När placeringen genomförs går vi igenom de regler som måste upprätthållas för att vi skall kunna genomföra vårt uppdrag. Vi tar inte emot klienter med ett aktivt missbruk och vi har ingen möjlighet att ta emot klienter som inte klarar självhushåll.

Läs mer om våra regler under prislista & allmänna villkorKontakta oss

Har du frågor så tveka aldrig att kontakta oss:

0720-644 389

Bostadsgaranti

Många gånger gör våra klienter sitt absolut bästa men har ändå inte lyckats hitta någon lägenhet.

Vi vill inte att en barnfamilj skall behöva vänta i flera år på ett eget boende. Därför har vi infört bostadsgarantin.


Läs mer om bostadsgarantin
Curbo stödjer numera Nattvandrarna i sitt arbete. Nattvandrarna betyder närvaro av trygga vuxna ute på stan under kvällar och helger.