Skyddat boende med husdjur

Vi erbjuder skyddade boenden där klienten får ta med husdjur. Vi tycker detta en självklarhet då husdjuret slipper stressen att lämnas iväg från sin ägare. Klienten ska inte heller under sin tid hos oss behöva oroa sig över var husdjuret befinner sig och om det far illa.

En annan positiv effekt är att husdjur har en oerhörd förmåga att hjälpa, skänka ro och stötta sin ägare i den nya situation det innebär att bo i ett skyddat boende.

Hur går det till

Antingen tar klienten med sig sitt husdjur vid ankomstdagen till boendet eller så får klienten och socialtjänsten ordna med transport av djuren till boendet.

Anmälan

Eftersom våra boenden med husdjur är särskilda lägenheter och hus måste socialtjänsten specifikt boka skyddat boende med husdjur vid bokningstillfället. Vi måste få reda på vad för typ av husdjur som avses och hur många husdjur det rör sig om. Om man inte angett vid bokningen att husdjur skall tas med är det tyvärr inte säkert vi kan erbjuda boenden med husdjur då ni anländer. Detta måste föranmälas vid bokningen!

Skador/ slitage

Att husdjur sliter extra på hemmet vet vi nog alla. Vi accepterar vad vi anser är ett normalt slitage/nedskräpning så som t.ex. extra hår, lättare repor, märken efter klor mm. Vi accepterar dock inte till exempel söndertuggade möbler, sönderrivna möbler och textiler mm. Vid sådana skador kommer vi att tvingas begära ersättning.

Pris

Vi tar inget extra för skyddat boende med husdjur.

Kontakta oss

Har du frågor så tveka aldrig att kontakta oss:

0720-644 389

Bostadsgaranti

Bostadsbristen i Sverige har gjort det svårt för många att få en egen bostad.

Vi vill inte att människor ska behöva vänta i flera år på en egen bostad. Därför har vi infört bostadsgarantin som gäller för alla våra boendeformer.

Eget förstahandskontrakt efter 4 månader


Läs mer
Curbo stödjer numera Nattvandrarna i sitt arbete. Nattvandrarna betyder närvaro av trygga vuxna ute på stan under kvällar och helger.