Skyddat boende

Skyddat boende är en boendeform som har till syfte att under en begränsad tid erbjuda skydd för personer som av någon anledning inte kan vara kvar i sitt hem. Vi erbjuder skyddat boende åt kvinnor, män och familjer i olika storlekar. Vi har även möjlighet att ta emot medföljande husdjur.

Våra boenden

Våra boenden består både av lägenheter och fristående hus. Vi är noga med att våra boenden skall vara både trivsamma och säkra. De är möblerade, i fint skick och vår personal finns till hands för hjälp med det praktiska. Alla våra boenden är självhushåll. Vi erbjuder boenden i alla storlekar och kan även erbjuda boenden där man får ha med sig husdjur.

Tanken med självhushåll är att klienten ska återgå till att leva så normalt som möjligt. Klienten handlar och lagar sin mat själv och tar hand om det mesta på egen hand. Vårt stöd utgår från individen och syftar till att utifrån behov ge stöd till ett självständigt liv.

Våra boenden ligger nära samhällstjänster så som vårdcentral, matbutiker mm. Ibland finns ändå behov av att besöka något som inte finns på orten och vi hjälper då till med transporter. Vi har en minibuss med 9 platser samt två bilar med 7 sittplatser vardera. Bilarna är utrustade med skyddsanordning såsom babyskydd, bilbarnstol och bälteskudde.

collage-transport

Skyddat boende för barnfamiljer

Vi har specialiserat oss på att ta emot barnfamiljer. Hos oss bor familjen i egen lägenhet som inte delas med några andra. Vi kan erbjuda boenden i direktanslutning till skola med årskurserna 1 till 9. Skolan är viktig och alla barn har skolplikt. Detta gäller naturligtvis även barnen som bor på skyddat boende. Skolan skapar stabilitet i en utsatt situation. Vi samarbetar med skolan och vi hjälper till med kontakter mellan skola och klient.

”Alla barn har skolplikt, vi samarbetar med skolan och hjälper till med kontakten mellan skolan och klienten”

Att få vardagen att fungera är något som vi tycker är viktigt. Vi vill hjälpa klienterna till ett liv som påminner om vanligt vardagsliv med både vardag och helg. Att kunna erbjuda aktiviteter som främjar både den fysiska och psykiska hälsan är viktigt, i vår friskvårdslokal kan klienten träna på motionsband, motionscykel och diverse andra träningsredskap. För barnen finns särskilda lekutrymmen inomhus uppdelade efter ålder samt tillgång till lekplatser utomhus.

Vardagen är full av frågor som rör det praktiska och våra kontaktpersoner finns på plats vid boendet och via telefon.

Säkerhet

Säkerheten för våra boende inom skyddat boende är omfattande och vi arbetar med förebyggande informationssamtal om säkerhet, larm och yttre skydd av fastigheten. Den skyddade får en kontaktperson hos oss och det är endast via denna som all kontakt sker.  Läs våra rekommendationer vid skyddat boende.

Internet, wifi

Vi erbjuder våra klienter wifi i lägenheterna för att kunna utföra t ex bankärenden, leta boende men även för underhållning. Om man inte själv har någon dator hjälper vi gärna till med enklare ärenden eller så finns dator att låna i anslutning till vår expedition. Vi rekommenderar dock klienterna att inte använda sig av sociala medier under sin vistelse hos då man kan av misstag röja var man befinner sig.

Tiden efter skyddat boende

Många av våra klienter behöver ett eget boende efter sin vistelse hos oss. Klienten får till uppgift att själv leta efter lämpligt boende men vi hjälper alltid till vid behov. Vår erfarenhet är att det är svårt att hitta bostäder då många klienter har en svag egen ekonomi och kanske även betalningsanmärkningar. Eftersom vi värnar barns rätt till ett tryggt boende arbetar vi aktivt med att erbjuda barnfamiljer en bostad i vårt eget bestånd, läs mer under Bostadsgaranti. Vi är i grunden ett fastighetsbolag med totalt ca 95 lägenheter på tre orter vilket ger oss möjlighet att erbjuda ett eget förstahandskontrakt. Utöver att erbjuda boende i vårt eget bestånd så letar vi efter förstahandskontrakt hos andra hyresvärdar på olika orter. Vi söker däremot inte ett boende på klientens hemort.

För dig som placerar hos oss

Vi erbjuder självhushåll vilket innebär att alla som placeras hos oss bedöms kunna bo i och sköta ett eget hushåll. Vi värnar självbestämmanderätten och den personliga integriteten och behandlar alla klienter med respekt. Vi kräver dock ett samarbete av klienten för att kunna upprätthålla det skydd som vi erbjuder. När placeringen påbörjas går vi igenom de regler som måste upprätthållas för att kunna erbjuda skydd. Vi tar inte emot klienter med ett aktivt missbruk och vi har ingen möjlighet att ta emot klienter som inte klarar självhushåll. Läs mer om våra regler under prislista & allmänna villkor.

 

 

Bostadsgaranti

Många gånger gör våra klienter sitt absolut bästa men har ändå inte lyckats hitta någon lägenhet.

Vi vill inte att en barnfamilj skall behöva vänta i flera år på ett eget boende. Därför har vi infört bostadsgarantin.


Läs mer om bostadsgarantin
Curbo stödjer numera Nattvandrarna i sitt arbete. Nattvandrarna betyder närvaro av trygga vuxna ute på stan under kvällar och helger.

Bostadsletarhjälpen

Många gånger saknas kunskapen om hur man på bästa sätt söker en bostad. Vi anser att det är av största vikt.

Därför samlas vi varje torsdag och hjälper våra klienter hur man söker bostad.


Läs mer om Bostadsletarhjälpen

Nyhetsbrev - Lediga platser

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få en uppdatering varje månad hur många boenden vi har lediga just nu.


OBS! Vi skickar inte ut nyhetsbrev till privata epostadresser.


Är du privatperson och letar skyddat boende?

Vi på Curbo tar inte emot klienter som kontaktar oss direkt.
Vi tar endast emot våra boenden efter förhandling och överläggning med socialtjänst, migrationsverk eller annan myndighet.

Klicka på knappen nedanför för att läsa mer om hur du går tillväga för att få skyddat boende

Läs mera
Ring oss direkt angående skyddat boende på telefon:

0591-100 65