Skyddat boende

Skyddat boende är en boendeform som har till syfte att under en begränsad tid erbjuda skydd för personer som av någon anledning inte kan vara kvar i sin hemmiljö.Vi erbjuder skyddat boende åt kvinnor, män och hela familjer. Vi har även möjlighet att ta emot familjer med husdjur.

Våra boenden

Våra boenden består både av lägenheter och fristående hus. Vi är noga med att våra boenden skall vara trivsamma och säkra. Våra bostäder är alltid i fint skick när vi tar emot nya klienter. De är möblerade och vår personal finns till hands på vårt journummer för hjälp med det praktiska. Alla våra boenden är självhushåll. Vi erbjuder boenden i alla storlekar och kan även erbjuda boenden där man får ha med sig husdjur.

Tanken med självhushåll är att klienten ska återgå till att leva så normalt som möjligt. Klienten handlar och lagar sin mat själv och tar hand om det mesta på egen hand.

Våra boende ligger nära samhällstjänster så som vårdcentral, matbutiker mm. Men ibland finns behovet att besöka något som inte finns på orten. Vi hjälper till med transport till självkostnadspris. Vi har en minibuss med 9 platser samt två bilar med 7 sittplatser vardera. Bilarna är utrustade med skyddsanordning såsom babyskydd, bilbarnstol och bälteskudde.

collage-transport

Skyddat boende för barnfamiljer

Vi har specialiserat oss på att ta emot barnfamiljer. Hos oss bor familjen i egen lägenhet som inte delas med några andra. Vi kan erbjuda boenden i direktanslutning till skola med årskurserna 1 till 9. Skolan är viktig och alla barn har skolplikt. Detta gäller naturligtvis även barnen som bor på skyddat boende. Skolan skapar stabilitet i en utsatt situation. Vi samarbetar med skolan och vi hjälper till med kontakter mellan skola och klient.

”Alla barn har skolplikt, vi samarbetar med skolan och hjälper till med kontakten mellan skolan och klienten”

Att få vardagen att fungera är något som vi tycker är viktigt. Vi vill hjälpa klienterna till ett liv som påminner om vanligt vardagsliv med både vardag och helg. Att kunna erbjuda aktiviteter som främjar både den fysiska och psykiska hälsan är viktigt, i vår friskvårdslokal kan klienten träna på motionsband, motionscykel och diverse andra träningsredskap. Barnen har en egen lekhörna i friskvårdslokalen.

Vardagen är full av frågor som rör det praktiska. Vi finns där för att hjälpa, vi har bovärdar som finns i huset. Kontaktpersonerna kommer på besök och hjälper till med blanketter m.m. Vi har även en expedition dit våra klienter kan komma om man behöver hjälp med något.

Kollage av barnans bio

För att även sprida glädje lagom tills arbets- och skolveckan närmar sig sitt slut så ordnar vi fredagsmys på Barnens Bio en gång i månaden. Vi kollar på film och avslutar med fiskedamm där barnen fiskar sitt eget lördagsgodis. Föräldrarna erbjuds kaffe eller the i kaffebaren. Tanken med Barnens Bio är att skilja mellan vardag och helg. Barnens Bio är belöningen efter skolveckan.

Vi tycker själva att våra boenden med fullt utrustade lägenheter passar barnfamiljer väldigt bra. Våra största lägenheter kan ta emot stora familjer med många barn.

Säkerhet

Säkerheten för våra boende inom skyddat boende är omfattande och vi arbetar med förebyggande informationssamtal om säkerhet, larm och yttre skydd av fastigheten. Den skyddade får en kontaktperson hos oss och det är endast via denna som all kontakt sker. Läs våra rekommendationer vid skyddat boende.

Internet, wifi

Vi erbjuder våra klienter wifi i lägenheterna för att kunna utföra tex. bankärenden, leta boende och såklart allmän underhållning. Om man inte själv har någon dator hjälper vi gärna till med enklare ärenden eller så finns dator att låna i vårt centra. Vi rekommenderar dock klienterna att inte använda sig av sociala medier under sin vistelse hos då man kan av misstag röja vart man befinner sig och på så vis kompromissa sitt skydd.

 

Tiden efter skyddat boende

Många av våra klienter behöver ett eget boende efter sin vistelse hos oss. Klienten får till uppgift att själv leta efter lämpligt boende.

Vi hjälper också gärna till med att söka boende åt klienten. Vår erfarenhet är att det är svårt att hitta bostäder då många klienter har svag ekonomi med bl.a. betalningsanmärkningar. Därför arbetar vi aktivt med att erbjuda lägenhet i vårt eget bestånd som finns på andra orter än själva skyddsboendet. Vi är i grunden ett fastighetsbolag med totalt ca 95 lägenheter på tre orter. Förutom vårt egna bestånd så letar vi efter förstahandskontrakt hos andra hyresvärdar. Vi har ingen möjlighet att söka boende på klientens hemort.

För dig som placerar hos oss

Vi erbjuder självhushåll det innebär att alla som placeras hos oss bedöms kunna bo i eget hushåll. Vi värnar självbestämmanderätten och den personliga integriteten och behandlar alla klienter med respekt. Vi kräver dock ett samarbete av klienten för att kunna upprätthålla skyddet som vi erbjuder. När placeringen genomförs går vi igenom de regler som måste upprätthållas för att kunna erbjuda skydd. Vi tar inte emot klienter med ett aktivt missbruk och vi har ingen möjlighet att ta emot klienter som inte klarar självhushåll. Läs mer om våra regler under prislista & allmänna villkor.

 

 

Curbo stödjer numera Nattvandrarna i sitt arbete. Nattvandrarna betyder närvaro av trygga vuxna ute på stan under kvällar och helger.

Bostadsgaranti

Många gånger gör våra klienter sitt absolut bästa men har ändå inte lyckats hitta någon lägenhet.

Vi vill inte att en barnfamilj skall behöva vänta i flera år på ett eget boende. Därför har vi infört bostadsgarantin.


Läs mer om bostadsgarantin

Bostadsletarhjälpen

Många gånger saknas kunskapen om hur man på bästa sätt söker en bostad. Vi anser att det är av största vikt.

Därför samlas vi varje torsdag och hjälper våra klienter hur man söker bostad.


Läs mer om Bostadsletarhjälpen

Nyhetsbrev - Lediga platser

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få en uppdatering varje månad hur många boenden vi har lediga just nu.


OBS! Vi skickar inte ut nyhetsbrev till privata epostadresser.


Är du privatperson och letar skyddat boende?

Vi på Curbo tar inte emot klienter som kontaktar oss direkt.
Vi tar endast emot våra boenden efter förhandling och överläggning med socialtjänst, migrationsverk eller annan myndighet.

Klicka på knappen nedanför för att läsa mer om hur du går tillväga för att få skyddat boende

Läs mera
Ring oss direkt angående skyddat boende på telefon:

0591-100 65